Lydia Montrose weet dat ze afstamt van een lange lijn heksen die bij de Salem Trials zijn omgebracht. Maar haar is verteld dat ze nooit aan de wereld mag laten zien wat ze zelf in huis heeft. Zodoende wordt het eigenlijk allemaal een beetje vergeten wat er in Salem is gebeurd, tot ze met haar ouders en drie zussen naar Willow Hall verhuist. Haar familie is gevlucht voor een schandaal in Boston en zo komen ze in het dorpje New Oldbury. Daar ontmoet ze de vorige eigenaar van Willow Hall, meneer Barret. Vreemde dingen gebeuren in het huis. Er zijn stemmen, geestverschijningen. Noem het maar op. Kan Lydia haar innerlijke heks oproepen om haarzelf en haar familie te redden van lot van Willow Hall?

Titel: The Witch of Willow Hall
Auteur: Hester Fox
Vertaler: Dit boek is niet naar het Nederlands vertaald helaas
Uitgeverij: Graydon House
Genre: Historische Fictie
Taal: Engels
ISBN: 1525833014
Aantal pagina’s: 364
Prijs: €14,61 (paperback), €8,99 (ebook)

Het verhaal speelt zich af in 1821 en is dus erg ouderwets. De karakters rijden rond met paard en wagen, dragen linten in hun haar en er wordt veel gesproken over “calling”. Dit is niet bellen,  maar naar iemands huis gaan om daar met hen te praten. Geen mobiele telefoons dus, maar brieven of misschien, als je echt brutaal was, liep je gewoon zomaar onaangekondigd naar iemand huis.
Ondanks dat kon ik me toch heel erg inleven in de karakters. Dingen als verliefdheid en rouw (al kan ik daar niet zo veel over zeggen want spoilers) zijn zo realistisch geschreven dat ik bijna vergat dat ik niet zelf rondliep in 1821.
Ik heb dit boek niet gelezen, maar geluisterd op audio (voor de liefhebbers, op storytel voorgelezen door Lauren Ezzo). En nog steeds kwam het verhaal zo hard binnen. Ik kon haast niet stoppen met luisteren. Ik heb dan ook geluisterd op de fiets, in de sportschool, voor het slapen en tijdens het spelen van de Sims. Er zijn stukken geweest die ik opnieuw moest luisteren. Dit komt doordat sommige delen van het boek snel gaan en er veel achter elkaar gebeurt. Dit houdt het boek ook wel weer spannend.

Conclusie
Ik raad dit boek dus ontzettend aan. Voor mensen die houden van historische, maar net niet helemaal accurate fictie is dit echt een goed boek. Mensen die meer fantasy willen lezen die niet helemáál buiten de wereld valt en mensen die houden van magie maar dan zonder toverstokken moeten dit echt gaan lezen!

Deze recensie is door Marit geschreven! Wil je nou meer van haar zien? Je kunt haar volgen op Instagram bij de profielen @the_sheperds_journal_ (voor bookish content) en @maritilse op twitter
Marit van den Bos
gastrecensent

wil jij ook een gastrecensie schrijven?