Cinder is gevangen genomen in het paleis in Nieuw-Beijing en zal alles op alles moeten zetten om te ontsnappen en te ontkomen aan koningin Levana. Ondertussen is aan de andere kant van de wereld Scarlet Benoit uit Frankrijk op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Scarlet ontdekt dat zij veel verborgen hield, en dat haar geheimen levensgevaarlijk zijn. Straatvechter Wolf lijkt de enige die Scarlet kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen. Als de zoektocht van Scarlet en Wolf hen uiteindelijk bij Cinder brengt, blijkt dat ze elkaar veel meer nodig hebben dan ze ooit konden vermoeden. Het is oorlog op Aarde, en koningin Levana is meedogenloos – en op zoek naar hen.

Titel: Scarlet
Originele titel: Scarlet
Auteur: Marissa Meyer
Vertaler: Sandra C. Hessels
Uitgeverij: Blossom Books
Genre: science-fiction
Taal: Nederlands (oorspronkelijk Engels)
ISBN: 9789022328415
Aantal pagina’s: 478
Prijs: €15,00 (paperback), €9,99 (ebook)

Roodkapje

Scarlet is gebaseerd op Roodkapje. En dat sprookje kun je er ook erg goed in herkennen! Alleen al aan Scarlets rode hoodie en Wolfs naam. Ik vind dat Meyer Roodkapje goed heeft weten te vervormen naar een ander verhaal zonder de verhaallijn echt te veranderen. Je kunt de vermiste grootmoeder, niet bang zijn voor de wolf en de zoektocht (tocht) naar oma in het originele verhaal en in the Lunar Chronicles terug zien komen.

En toen kwam Roodkapje bij Assepoester

In de oorspronkelijke sprookjes was dit niet te verwachten. Dat de meisjes samen zouden komen. Maar Marissa Meyer heeft de verhalen zo weten te vormen dat de boeken goed op elkaar aansluiten en dat de missies van Scarlet en Cinder bij elkaar passen. Om de twee personages samen te zien, was erg leuk en dat de verhalen zo goed op elkaar aansluiten is knap gedaan door Meyer. Omdat ze in de boeken samen zijn, wordt het boek hierna vanuit meerdere perspectieven geschreven zodat je een beeld van het verhaal kan krijgen vanuit meerdere personages. Dit maakt het verhaal nog interessanter.

Personages

Als we het eve verder gaan hebben over de personages, vind ik het erg leuk dat je alleen al door de zinsopbouw en de manier van praten weet wie er aan het woord is. Alle personen hebben een eigen karakter waardoor ze alles allemaal op een verschillende manier uiten. Het leidinggeven van Cinder, het feit dat Wolf bepaalde instincten heeft en de bazigheid, maar speelsheid van Scarlet komen naar voren. Marissa Meyer heeft dit mooi voor elkaar gekregen en hierdoor is het verhaal erg leuk om te lezen.

Mijn mening en raad ik het boek aan?

Zeker raad ik het boek aan. Ik ban altijd al fan geweest van science-fiction en sprookjes en nu het samenkomt in deze serie is dat geweldig. Marissa Meyer heeft me al een keer omvergeblazen met haar boek ‘Harteloos’ en hetzelfde kan ik over Scarlet zeggen. Ik heb genoten van de personages en de spanning in het boek en heb het gevoel dat ik deze wereld liever niet wil verlaten, ondanks de vele minder positieve gebeurtenissen.
Als je houdt van scifi, een sprookje en een ingewikkeld, maar heel interessant plot, moet je de serie “The Lunar Chronicles” echt gaan lezen.
Van mij krijgt dit boek 5 van de 5 sterren. Echt heel leuk!

Mijn info 🙂