Het is alweer een paar dagen 2021 en ik vond het wel tijd dat ik mijn reading journal met jullie deel! 2021 is het eerste jaar dat ik dit doe en ik ben heel enthousiast. Dit is vooral, omdat ik mijn drie favoriete hobby’s met elkaar kan combineren. Schrijven, lezen en collages maken!

Ik hoop dat jullie misschien wel wat inspiratie uit mijn journal kunnen halen! Ik loop alles per pagina bij langs. Bij de pagina’s waar nog wat meer informatie bij nodig is, zal ik het een en ander vertellen!

Reading journal overview

Opening page

Deze spreekt wel voor zich denk ik!

 

21 books in 2021

Op deze pagina staan alle boeken die ik sowieso in 2021 wil lezen. Ik heb er 21 gekozen, omdat het (misschien raad je het al) het jaar 2021 is! Je ziet hier bekende titels tussen, zoals The Lunar Chronicles en Midnight Sun. Ook zijn er wat minder bekende titels te zien, zoals Leaving Wishville en Toxine. Toch ben ik even opgewonden over de boeken en kan ik niet wachten om ze te lezen!

Goodreads reading goal

Ik heb een account op Goodreads. (volg me hier). Op die app kun je al je gelezen boeken bijhouden. Daarnaast kun je ook een lijst aanmaken met boeken die je nog wilt lezen en kun je bijhouden op hoeveel procent je van een boek bent. Ook een leuke functie is de ‘yearly reading goal’. Veel mensen op Goodreads kiezen aan het begin van het jaar een doel. Dit doel houdt in dat je in een jaar minimaal het aantal boeken wilt lezen als jij hebt aangegeven. Voor mij is dit 35, maar dit kan voor iedereen verschillen natuurlijk.

Fav book of 2021

Deze spreekt denk ik ook wel aardig voor zich. Op deze spread ga ik op het einde van het jaar een grote foto plakken van mijn favoriete boek van 2021. Dit gebeurt natuurlijk wel met een klein tekstje erbij!

Kalenderpagina’s

De volgende vier bladzijden zijn gevuld met de twaalf maanden van het jaar. Dit zijn namelijk de bladzijden waar ik alles op ga bijhouden. Telkens als ik een boek uit heb, schrijf ik de titel en de auteur bij de desbetreffende maand. Is het een boek uit de ’21 books in 2021’? Dan krijgt het een apart bolletje. (waarschijnlijk een sterretje). Wat ik bij de gerecenseerde boeken ga neerzetten, weet ik nog niet. Dit kan ik zo snel mogelijk met jullie delen.

Maandspread

En dan komen we als één na laatste aan bij de maandspread. Dit is simpelweg gewoon een coverpagina voor de maand. Hierop houd ik ook bij hoeveel Engelse en Nederlands boeken ik heb gelezen en of deze een audioboek, e-book, boek uit de bieb of een boek van mezelf was. Wattpad boeken reken ik ook mee onder e-books. Ik weet nog niet zeker of ik deze laat meetellen in mijn ‘Goodreads reading goal’, maar dat zie ik later nog wel!

Book review pagina!
last but not least, de book review pagina. Ik heb hier nog geen voorbeeld van, omdat ik nog maar één boek heb uitgelezen dit jaar. De bedoeling van deze pagina is dat ik de boeken van ’21 books in 2021’ ga recenseren. Ik maak hier een mooie spread van net zoals de maandspread. Ik zal hierbij opschrijven wat ik van het boek vond en of het de moeite waard was dat hij op de lijst stond. Deze recensies zullen uiteraard ook op mijn blog komen!

Ik hoop heel erg dat ik je heb kunnen inspireren met dit blog over mijn reading journal! Als je nog vragen of opmerkingen hebt, kun je me via de platformen hieronder bereiken of een reactie achterlaten!

Liefs, Marit! En veel leesplezier!!

Dit vind je misschien ook leuk