Het is weer een nieuwe maand en dat betekent dat er ook weer nieuwe boeken uitkomen. Bij diverse uitgeverijen zoals Hamley Books, de Fontein, Blossom Books enz. komen deze maand weer nieuwe Young Adult boeken uit! Hieronder zet ik mijn top 3 onder elkaar, zodat jullie weten naar welke boeken ik het meest benieuwd was deze maand.

 

1 – De academie, Astrid Boonstoppel
Ik volg de podcast ‘I Write Better Than I Talk’ waar Astrid Boonstoppel ook lid van is, al een tijdje en ik wist dus ook al dat zij een nieuw boek zou uitbrengen. Alleen de cover van het boek is al prachtig en het verhaal zelf spreekt me ook aan.

‘Ze zijn slim, talentvol en grenzeloos ambitieus. En ze opereren vanuit de schaduw.’
Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.
Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent…

2 – Een vloek zo eenzaam, Brigid Kemmerer
Ja, ja, ja. In het Engels is dit boek al verschenen onder de naam ‘A Curse So Lonely’ en nu kwam het deze maand eindelijk naar Nederland. Al een tijdje stond het boek op mijn TBR, maar heb ik hem niet gehaald, omdat hij alleen maar in het Engels beschikbaar was. Nu is hij er dan eindelijk in het Nederlands en kan ik hem binnenkort gaan lezen!

‘Er zit bloed onder mijn nagels. Ik vraag me af hoeveel mensen ik deze keer vermoord heb.’
Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

3 – Vlucht, Mel Wallis de Vries
Altijd al ben ik fan geweest van de boeken van de boeken van Mel Wallis de Vries, dus ik was heel blij dat ik hoorde dat ze een nieuw boek uitbracht deze maand. En wat een geluk heb ik ook nog eens dat ik die voor www.young-adults.nl mag recenseren!

In een vervallen gebouw komen drie meisjes bij bewustzijn; alle drie zijn ze opgesloten in een eigen kamer. Er is alleen een iPad waarop ze elkaar kunnen zien. De opdracht is simpel maar gruwelijk. Een van hen mag de ruimte niet levend verlaten. Ze moeten zelf kiezen wie… De waarheid, liegen of vluchten? Wat kies jij?

4 – je hebt één nieuwe volger, Chinouk Thijssen
Nog zo een! Dit boek lijkt me zo heerlijk om te lezen en hij staat ook zekerste weten op mijn TBR. Nu nog tijd vinden om dit boek met de fantastisch mooie cover te lezen.

Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

5 – Breakwater, Catherine Jones Payne
Magie is wat veel in dit boek voorkomt en dat is nou net waar ik zo van houd. Dus het is vanzelfsprekend dat dit boek mij heel erg leuk lijkt. De schrijfster is voor mij onbekend, maar dat betekent niet dat haar boeken niet goed geschreven zijn. Dit boek gaat, om dit lijstje mooi af te sluiten, ook op mijn TBR!

A red tide is rising.
As the daughter of one of the mer-king’s trusted advisors, seventeen-year-old Jade has great responsibilities. When her fiancé murders a naiad, plunging the underwater city of Thessalonike into uproar, tensions surge between the mer and the naiads. Jade learns too late that the choices she makes ripple further than she’d ever imagined. And as she fights against the tide of anger in a city that lives for scandal, she discovers danger lurking in every canal, imperiling her family and shattering the ocean’s fragile peace.
Can the city’s divisions be mended before the upwelling of hate rips apart everything Jade loves?