Interviews

Interview met Jen Minkman

Jen Minkman

Heeft al tien boeken geschreven is razend populair geworden met haar nieuwe Young Adult mythologie “Mijn hart van ijs”. Wil je dat boek graag lezen? Ik heb een linkje helemaal onderin dit interview gezet!
Zelf vond ik het boek heel goed! Dus ik was heel erg blij dat Jen enthousiast reageerde op mijn mailtje!

Hoe is je passie voor schrijven eigenlijk ontstaan?
Door lezen, eerlijk gezegd. Ik kon al heel vroeg lezen en daardoor raakte ik geinspireerd om zelf ook verhalen te vertellen.

Was schrijven iets wat je vroeger ook al deed?
Ja! Ik begon op mijn zevende/achtste in notitieboekjes te schrijven. (dat waren dan een soort hertellingen van de boekjes van Enid Blyton, De Vijf Detectives voornamelijk). En op mijn tiende had ik een heel intense droom over een UFO die neerstortte in de bossen en door 4 meisjes werd ontdekt, dus daar wilde ik een écht boek van maken. Ik heb mezelf leren typen op de typemachine van mijn vader en heb het hele ding ingebonden met touw en een kartonnen omslag. Ik heb het boek nog steeds!

Wat wil je dit jaar graag bereiken?
Ik heb nooit echt een jaardoel. Ik wil graag elke dag bewust leven en genieten van kleine dingen, en daarmee de kracht en wijsheid opbouwen om op slechte dagen ook die golven van ellende te laten komen zonder de moed te verliezen. Ik houd van balans, maar ik weet dat je alleen balans kunt leren door soms helemaal naar de ene en dan weer de andere kant uit te slaan, dus dat neem ik op de koop toe.

Wat vind je zo leuk aan schrijven?
Het feit dat ik even helemaal in een andere wereld kan verdwijnen en andere mensen daarin mee kan nemen.

Wat is je favoriete quote uit één van je boeken?
Ik kan er zo 123 niet eentje bedenken, maar de stukken waarin ik benadruk dat er altijd hoop is en dat alles op onzichtbare wijze met elkaar samenhangt vind ik zelf altijd erg mooi om te schrijven, omdat ik dat ten diepste geloof.

Hoe was het om je boek voor het eerst in de winkels te zien liggen?
Ja, heel gaaf natuurlijk! Ik heb nu al tien boeken geschreven maar ik weet nog goed hoe het was om mijn eerste boek in de winkel in mijn geboortestad te zien liggen. Toen was het pas echt, voor mijn gevoel.

Ben je nu met een nieuw project bezig? Zo ja, zou je daar misschien wat over willen vertellen?
Ja, ik moet over een week een novelle inleveren bij Hamley Books dus ik ben druk bezig met de laatste loodjes! Het is een verhaal dat is geinspireerd door oude Russische mythen en vertellingen, maar ik geef er een heel eigen draai aan. Het is erg leuk om weer eens iets met mijn Russisch te doen. Ik heb het een paar jaar als keuzevak gehad op de hogeschool en universiteit, maar als je het verwaarloost vergeet je ook weer een hoop, helaas. Nu kan ik er weer aandacht aan besteden.

Wie was je favoriete personage om te schrijven uit “Mijn Hart van IJs” en waarom?
Ik vond Magda erg leuk om te schrijven, omdat zij heel erg van haar familie houdt en close met ze is. Dat ben ik ook. Zij voelt zich een buitenbeentje en dat ben ik ook geweest als kind en tiener. Maar ook Cassian vond ik gaaf om neer te zetten omdat er meerdere lagen in zijn persoonlijkheid zitten en dat best een uitdaging was om geloofwaardig neer te zetten.

En als laatste: Wil je zelf nog wat vertellen?
Ik vind het leuk om te merken dat ik door de overstap naar een nieuwe uitgever toch weer nieuw leespubliek heb weten aan te boren. Ik ben al jaren actief en ken een hoop lezers persoonlijk van events of social media, maar ik merk dat ik nu toch weer emails en berichten krijg van mensen die ik hiervoor nog niet kende. Het is fijn om te merken dat mijn boeken gewaardeerd worden ❤️

conclusie + Jen haar social media

Nogmaals wil ik benoemen dat “Mijn hart van ijs” één van mijn favoriete boeken is geworden. Ik vond het een heel leuk interview en wie weet zie ik je ooit een keer op een boekenevent! Ook ben ik heel benieuwd naar het nieuwe project!!

Linkjes naar de gebruikte foto's

https://www.instagram.com/p/CHIx7S1A1Ol/
https://www.instagram.com/p/B8eHC6bgsmY/
https://www.instagram.com/p/CGUIaUyARXj/
De foto aan het begin van het interview is Jen haar profielfoto op Instagram. Hier is geen link naar te vinden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *