Interviews

Interview met Evita Morren

Evita Morren

Kun je kennen van haar boeken Krijgersbloed en Koninklijk Bloed. De boeken van deze zestienjarige schrijfster zijn te koop bij BoekScout (linkje helemaal onderin dit interview).
Wat een geluk dat ik haar mocht interviewen!

Hoe is je passie voor schrijven ontstaan?
Al vanaf jongs af aan had ik een grote verbeelding. Ik kon vele verhalen bedenken en heb ze op 7 jarige-leeftijd ook wel eens op papier gezet in de vorm van een kort verhaal. Heel grappig om terug te lezen natuurlijk! Daarnaast las ik graag boeken. Toen we in groep 7/8 een spannend verhaal moesten schrijven, hielden mijn klasgenoten het bij 1 A4’tje en ging ik al snel door tot wel 11 volle pagina’s. 

Wat is je all-time favourite boek?
Ik heb zoveel boeken die ik op hun eigen originele manier helemaal te gek vind, maar mijn favoriete boek is dan misschien toch “Eerste Leven” van Gena Showalter. Dit is een serie bestaande uit drie boeken die ik qua inhoud, personages en indeling helemaal te gek vind.

We kennen je van je boeken Krijgersbloed en Koninklijk Bloed. Kun je wat over de boeken en het schrijfproces ervan vertellen?
Krijgersbloed is ontstaan uit een schoolopdracht. In de eerste klas moesten we een boek schrijven voor Nederlands en terwijl ik naar buiten aan het staren was tijdens Godsdienst kwam ik op het idee van dit boek, met de rode draad van christenvervolging en een meisje die een gevaarlijke reis zou maken. Toen ik eenmaal klaar was met de opdracht, moest ik verder schrijven. Het verhaal in mijn hoofd was niet af en al snel kwam ook Koninklijk Bloed erachteraan. Na deze geschreven en uitgegeven te hebben, ben ik verder gaan schrijven in dezelfde wereld, maar dan vanuit een ander perspectief. Dit boek is vrijwel klaar, maar heb ik even aan de zijlijn gezet om mijn focus op een ander schrijfproject te leggen. 

Ben je op dit moment bezig met een ander project? Zo ja, zou je er iets over willen vertellen?
Jazeker! Ik ben al een tijdje bezig aan een nieuw boek, met de werktitel “Ultraviolet”. Dit is een soort science fantasy en vertelt het verhaal vanuit Maeve Adelyn. Haar leven wordt op de kop gegooid als haar 18de verjaardagsfeest compleet uit de hand loopt en ze weggeroofd wordt uit haar huis, niet wetende dat ze niet meer terug zou keren. Het is een verhaal bakken vol met spanning, veelzijdige personages en bijna magische krachten. .

Evita’s favoriete quote uit haar boeken:

“Ik moest wakker blijven. Want als ik in slaap viel, was ik bang dat ik nooit meer wakker wilde worden…”

Wat vind je zo leuk aan schrijven?
Er zijn geen grenzen aan schrijven. Je kunt zoveel creëren, vernietigen en verwijderen als je wilt. Je kunt je eigen verlangens, emoties en frustraties kwijt in andere personages. Je kunt een droomwereld creëren of simpelweg van je af schrijven met goede muziek en even alles om je heen vergeten. En soms is het leuke ervan een doel, een soort reis die je maakt door de ogen van iemand anders. Dingen beleven die verder dan de normale realiteit zijn en jezelf voldoening geven als je weer een hoofdstuk hebt afgeschreven. Het geeft je een vorm van rust, dat je weer iets productiefs hebt gedaan en je progressie hebt gemaakt. Dat je vanuit niets een complexe wereld hebt gemaakt, die niemand anders had kunnen bedenken. 

Wat is een ding dat je nog heel graag wilt bereiken in je leven?
Absoluut om Ultraviolet af te schrijven, volledig te herschrijven en dan ook echt te publiceren bij een grotere uitgeverij. En natuurlijk dat mensen enorm van dit boek genieten en kunnen meeleven met mijn wereld en de personages die ik heb gecreëerd. 

En als laatste: Wil je zelf nog iets vertellen/toevoegen?
Iedereen die meer wilt weten over mij, mijn schrijfproces of mijn boeken, kan mij volgen op instagram op @evitamorrenwritings. Daar staat ook een link naar mijn beschikbare boeken en kleine sneak peeks van Ultraviolet! Daarnaast vind ik het natuurlijk heel leuk en gezellig om andere schrijvers en lezers te leren kennen en mijn platform te vergroten! Mijn dm’s en email (xevitamx@gmail.com) staan altijd open voor vragen of gewoon een praatje 🙂

Conclusie + Evita's social media

Evita is een getalenteerde schrijfster en ik ben er zeker van dat we later nog meer van haar gaan horen!
Lieve Evita, dankjewel dat ik je mocht interviewen! Ik zou zeggen: neem zeker even een kijkje op haar social media of bestel haar boeken via de linkjes hiernaast!

gebruikte foto's:

https://www.instagram.com/p/CEUyOMOg_2Y/
https://www.instagram.com/p/CCqi_E3gpGq/
https://www.instagram.com/p/CCT2tFBgIm1/
https://www.instagram.com/p/CCJPDDfABq0/

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *