Interviews

Interview met Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen

Thrillers zijn haar passie en binnenkort komt ook haar fantasierijke kinderboek uit! Wat een geluk dat ik haar mocht interviewen! De schrijfster van de bekende serie Truth or Dance Chinouk Thijssen is stiekem wel een voorbeeld voor mij in het schrijven. Lees snel verder!

Hoe is je passie voor schrijven ontstaan?

Het begon met een passie voor spannende verhalen. Ik hield heel erg van lezen, maar ik vond het ook leuk om verhalen te vertellen. Ook schreef ik vroeger elke dag in mijn dagboek. Dat heb ik zelfs jaren gedaan. In het begin van mijn tienerjaren las ik veel Tina Toppers en toen heb ik mijn eerste poging tot een boek geschreven, in de lijn van deze serie. Maar pas jaren later kreeg ik zin om thrillers te gaan schrijven, het genre dat ik het liefst lees.

Wat vind je het leukst aan verhalen schrijven?

Het leukst vind ik dat ik me helemaal in het verhaal kan verliezen en dat ik alles om me heen vergeet wanneer ik in het hoofd van een personage zit. Wanneer ik bezig ben met een nieuw verhaal is er weinig ruimte in mijn hoofd voor iets anders.

Welke personage in een van jouw boeken is jouw favoriet en waarom?

Levi uit Break a Leg en Dance or Die van de Truth or Dance-trilogie is denk ik mijn favoriet. Ik weet niet precies waarom. Ik denk dat ik een bepaalde band met hem voel. Eigenlijk zou ik hem ook graag in het echt willen ontmoeten. Kon dat maar!

Schrijf je liever YA of toch liever kinderboeken?

Een hele moeilijke keuze! Ik hoop ook dat ik die keuze nooit echt hoef te maken, want ik vind beide heel leuk, maar als het echt moet zou ik kiezen voor kinderboeken. Ik schrijf nog maar kort voor deze doelgroep, het eerste boek is zelfs nog niet verschenen, maar ik kan me niet voorstellen dat ik nooit meer een kinderboek zou schrijven. Het is echt het allerleukste om te doen.

Ik weet dat je op dit moment bezig bent met het schrijven van een kinderboek, zou je daar misschien iets over willen vertellen?

Ik ben net klaar met de eerste versie van het tweede deel in de reeks. Het zijn kinderboeken voor kinderen vanaf 8 jaar en het zijn fantasyverhalen, vol avontuur en de meest absurde dingen. De hoofdpersonen zijn een jong meisje en haar grootvader. Binnenkort mag ik er meer over vertellen en kan ik de cover laten zien! In het boek zelf komen ook hele mooie illustraties.

"Het leukst aan schrijven vind ik dat ik me helemaal in het verhaal kan verliezen"

Hoe ziet de perfecte (schrijf)dag er voor je uit?

Ik ben er nog steeds niet over uit wat voor mij perfect is, maar ik weet wel dat een schrijfdag niet helemaal voor mij is. De hele dag creatief zijn vind ik best lastig. Als ik er goed over nadenk is ’s ochtends twee of drie uur schrijven perfect. Daarna ga ik meestal verder met redactiewerk (mijn fulltimebaan) en ik geef ook gastlessen op scholen.

Heb je tips voor beginnende schrijvers?

Behalve dat je in jezelf moet geloven en niet moet opgeven: zorg voor een makkelijk vol te houden schrijfritme. Al is het maar een uurtje per dag. Als je dit in je agenda inplant zul je merken dat je snel vooruitgang boekt en dat je in de flow blijft.

En als laatste: wil je zelf nog iets vertellen?

Heel erg bedankt voor de leuke vragen! 20 februari verschijnt mijn YA-novelle Gegijzeld bij Kluitman. Tot de 19e is het mogelijk om een gesigneerd exemplaar te bestellen bij Donner.nl!

Ik vond het heel gaaf om dit interview met Chinouk te doen. Ik ben heel erg benieuwd naar de novelle en de kinderboeken die binnenkort te lezen zijn!! Heel erg leuk! Volg Chinouk ook zeker op haar Instagram en bekijk haar boeken!

Chinouk haar info!

Linkjes naar de gebruikte foto’s:
https://www.instagram.com/p/CK68ldUg9aD/
https://www.instagram.com/p/CKts4F7gwdr/
https://www.instagram.com/p/CKrNWc7gvt9/
https://www.instagram.com/p/CKEs-43ANMb/

Mijn info

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *