Dit jaar las ik 90 boeken in totaal. Hiernaast kun je de boeken allemaal bekijken via de GoodReads website!

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
Marit has completed her goal of reading 35 books in 2022!
hide

Er sprongen een paar boeken boven de rest uit...

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

Heeft me geleerd dat een tiener zijn een echte opgave kan zijn. Maar heeft me ook laten zien wat echte vriendschap kan betekenen voor iemand. En hoe zich dat kan vormgeven. En wat liefde is. En er zijn honderd quotes uit het boek die mij aanspreken. Maar die zal ik later nog wel een keer uitspreken.

Mijn jaar van rust en kalmte – Ottessa Moshfegh

Heeft me inzicht gegeven op het gebied van een mentale ziekte. Depressiviteit, vooral. Heeft me ook laten zien hoe egoïstisch de mensheid eigenlijk is.

Ik geef je de zon – Jandy Nelson

Mijn favoriete boek aller tijden misschien wel. Het is een artistiek boek, waarmee ik bedoel dat de hoofdpersonen allebei ontzettend creatief zijn. Het heeft me dingen geleerd over familie, kunst, liefde en vriendschap.

De heks van Limbricht – Susan Smit

Vertelde me het verhaal van de laatste veroordeelde heks in Nederland. Superindrukwekkend en heel interessant.

The Starless Sea – Erin Morgenstern

Een fantasiewereld die ik nooit zou willen verlaten. Ik heb hier eigenlijk niet veel woorden voor. Dit boek was magisch van begin tot eind, al vond ik het soms lastig te begrijpen. Maar wees niet bang! Op het einde kwamen alle losse puzzelstukjes bij elkaar. Echt heel goed geschreven.

Mijn favoriete boeken van dit jaar zijn allemaal “5 star reads”. Voor volgend jaar ga ik er zeker weer een stuk of 50 op mijn lijst zetten.
En nu is het jullie beurt! Wat waren jouw favoriete boeken van 2022? En hoeveel boeken staan er op jouw Reading Challenge voor volgend jaar?
Let me know!!