Het is bijna november en dat betekent dat NaNoWriMo bijna begint!! Dit jaar is het eerste jaar dat ik echt meedoe na een mislukte poging om te starten in november 2019. Ik moet zeggen dat ik er nu al een stuk beter op voorbereid ben en dat ik er echt heel erg veel zin in heb!!

In dit blog vertel ik jullie alles over mijn project van deze november!

Maar eerst… Wat is NaNoWriMo ook alweer?
Een tijdje geleden heb ik hier een Instagrampost over gemaakt, maar het geeft niet dat je deze informatie alweer bent vergeten. Ik zal het nog even in het kort uitleggen:

NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month. Deze maand is dus in november zoals hierboven benoemd. Tijdens NaNoWriMo is het de bedoeling dat je tijdens een bepaald project, 50.000 woorden schrijft. Het maakt niet uit hoe lang je per dag schrijft of hoeveel woorden er per dag bijkomen, als je die 50.000 woorden maar haalt aan het einde van november. Dit aantal is alleen erg veel en niet voor iedereen haalbaar. Het is daarom ook niet erg dat je voor jezelf een ander doel stelt. De 50.000 is de standaard, maar niet iedereen heeft genoeg tijd om zoveel woorden op papier te stellen. Kortom, NaNoWriMo is een maand voor schrijvers om snel een manuscript te schrijven of om voor uitdaging te zorgen.

 

Wat is mijn doel voor NaNoWriMo 2020?
Mijn doel is om zo veel mogelijk te schrijven. Ik behoor dan ook tot het groepje dat waarschijnlijk niet genoeg tijd heeft om 50.000 woorden op papier te zetten. Ik heb mijn project op de NaNoWriMo website wel ingesteld op 50.000 woorden, maar ik vind het ook niet erg als ik dit niet haal in 30 dagen. Voor mij gaat het vooral om de uitdaging die erachter zit.

Wil je nog iets vrijgeven over dat nieuwe project??
Dit is iets waar ik liever nog niet te groot over praat, omdat ik nog niet goed weet waar het boek nou precies over gaat en omdat het natuurlijk ook nog een beetje een verrassing moet blijven voor jullie, maar ik kan al wel wat dingetjes op een rijtje zetten.

  • Het wordt een Young Adult
  • De genre wordt hoogstwaarschijnlijk fantasy
  • Misschien wil ik meerdere perspectieven schrijven (met de nadruk op misschien).
  • Ik hoop de eerste versie dit jaar nog af te krijgen
  • Er spelen een stuk meer hoofdpersonages in dan in mijn eerste boek
  • Persoonlijk denk ik dat dit boek gaver wordt dan mijn eerste, maar dat kan ik van te voren natuurlijk moeilijk inschatten.

So, Dit is wat ik volgende maand allemaal ga doen achter mijn laptop! Natuurlijk blijf ik ook blogs schrijven, maar het is heel leuk om er een project naast te hebben.

Ik hoop dat jullie ook benieuwd zijn naar wat NaNoWriMo 2020 gaat brengen en ik blijf jullie ook zeker op de hoogte houden via mijn Instagram.

Doe je zelf mee aan NaNoWriMo 2020, heb je tips voor mij of heb je vragen? Stel ze hieronder, stuur me een privéberichtje op Instagram of neem contact met me op via de pagina op de website! (of hieronder).