2020, Wát een gek jaar. En dan heb ik het niet alleen maar over de coronacrisis en het vuurwerkverbod. In mijn leven is in 2020 heel veel veranderd en samen met jou ga ik er doorheen lopen om 2020 mooi af te sluiten.

2020 IN EEN PAAR FOTO'S

JANUARI - DE LOCKDOWN BEGINT...

Laten we beginnen in januari. We hadden al wel eens van het Coronavirus gehoord, maar hadden toen nog niet door dat het zo erg zou worden. Lezen deed ik toen wel, maar niet veel. Dat begon pas in maart. Ik kan me het nog heel goed herinneren. Vrijdag de dertiende in maart was de laatste schooldag. Ik was dat weekend op familieweekend en zou de maandag erna een toets hebben. Zondag 15 maart zaten ik en mijn gezin in de auto terug naar huis. Ikzelf was aan het stressen, omdat ik niet had geleerd voor de toets. Het nieuws hielden we bij op de radio. “De scholen gaan dicht”, klonk het. Ik weet nog dat ik heel blij was met dat nieuws. Maar wie wist dat het zo ontzettend lang zou duren. Niemand hat dit rampenjaar voorspeld.

MEER TIJD VOOR HOBBY'S

Maar, toen had ik opeens veel meer tijd over! Mijn lessen gingen van 50 naar 30 minuten en ik kon mijn oude hobby’s weer oppakken: lezen en schrijven. Mijn gelezen boeken per maand schoten de lucht in. Alle Young Adult klassiekers heb ik gelezen. Lees hier de review van twee van mijn favorieten:

– De Ballade van slangen en zangvogels
– Twilight

MIJN LEESHOBBY BEGINT! + YANL

In de maanden april en mei zette die leeshobby voort en in juni was het dan eindelijk tijd dat ik mijn Boekstagram @maritsverzameling startte. Ik was toen ook al druk bezig met het ontwerpen van een website. Want doordat wij amper het huis uit mochten, had ik genoeg tijd om ergens anders mee bezig te zijn.
Op 6 september was het dan eindelijk zover. Marits Verzameling kwam op internet! En in de tussentijd heb ik al van alles bereikt. De 200 volgers op Instagram, meerdere interviews met bekende schrijvers, ik heb giveaways gewonnen, meerdere boeken gerecenseerd en vooral heel veel plezier gehad. En dat plezier gaat zeker mee 2021 in!!

In het bijzonder wil ik Young Adults NL benoemen. Na de zomer mocht ik een rol als recensent vervullen. Dat is wel écht één van mijn hoogtepunten van 2020. Natasja, heel erg bedankt voor het vervullen van één van mijn wensen. Ik doe dit ook zeker met veel plezier.

MIJN EERSTE BOEK!

En dan, even weer terug naar 15 maar 2020. “de scholen gaan dicht”, klonk het door de auto. Een golf van opluchting ging door mij heen. Maar naast lezen had ik nog steeds tijd over. Misschien raad je het al waar dit over gaat. Ik kon mijn hobby schrijven weer voortzetten!
In maart begon mijn journey als schrijfster en ik kan vol trots zeggen dat dit een geweldig avontuur is. Ik had nooit durven dromen dat ik met de kleine beetjes tijd die ik het hele jaar lang bij elkaar sprokkelde, een heel manuscript bij elkaar kon schrijven! Ik wil iedereen bedanken voor zijn of haar steun in dit project. Je gaat er zeker weten nog meer over horen in het nieuwe jaar. Van mij ben je nog niet af  😉.

DE LAATSTE PAAR MAANDEN VAN 2020 - EEN NIEUWE LOCKDOWN

En dan nu, in de laatste maanden van het nieuwe jaar, weer een lockdown. Ik vind dat wij als Nederlanders ons er toch best wel goed doorheen zetten. Want al dat thuiswerken wordt er nou niet bepaald heel gezellig op, of wel? Nu ook heb ik genoeg tijd over om te schrijven en te lezen, dus dat ga ik ook zeker blijven doen. Wil je weten wat ik lees? Op mijn Goodreads profiel kun je dat perfect zien! En hier zit ik dan. De laatste dag van 2020, 31 december. Een gekke Kerst achter de rug, maar toch even met familie bij elkaar geweest. Langzaam tellen we af naar een jaar waar hopelijk veel positiviteit in naar voren mag komen. Ik ga tenminste alle dingen die ik nu doe, blijven voortzetten in 2021. Voor jou, degene die dit leest: De beste wensen voor 2021!

Al met al, 2020 was een gek jaar. Op 13 maart het lockdownnieuws, wat zich herhaalde op 13 december. Het Coronavirus heeft voor ons zowel negatieve als positieve dingen meegebracht. Geen boekenevents, niet kunnen reizen, niet naar vrienden toe kunnen, boekhandels gesloten. Maar toch, online events, leesclubs, livestreams, bibliotheken en vooral hele aardige mensen overal! Ondanks de gekke periode, kijk ik terug op 2020 met een positieve blik! Ik heb mijn hobby’s weer kunnen uitoefenen én ik heb hele leuke mensen ontmoet, al is dat online.

Ik ga vol nieuwe en positieve energie 2021 in, met de hoop dat de situatie snel weer ‘normaal’ wordt. Iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar, steek geen vuurwerk af (als je in Nederland bent) en houdt nog steeds die anderhalve meter afstand van elkaar.

Liefs, Marit