Het is het einde van het schooljaar en Yasmine en Jason zijn uitgenodigd voor het feest van hun klasgenoot Casper in de enorme villa van zijn ouders. Het belooft het feest van de eeuw te worden. De avond krijgt echter een onverwachte wending wanneer een groep oudere jongens binnenkomt. Ze verbieden iedereen het huis te verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Langzamerhand verandert het droomfeest in een nachtmerrie…

Titel: Gegijzeld
Auteur: Chinouk Thijssen
Uitgeverij: Kluitman
Genre: Young Adult
Taal: Nederlands
ISBN: 9789020609653
Aantal pagina’s: 100
Prijs: €8,95 (paperback), €5,- (ebook)
Rating: 3/5

Het verhaal

Ook al is het boek niet meer dan 100 pagina’s lang, het verhaal sleept je helemaal mee in het leven van Yasmine en Jason. Vanaf dat de twee vrienden arriveren bij de grote villa hangt er een nare sfeer en is het al duidelijk dat er iets onheilspellends gaat gebeuren.
 ‘Gegijzeld’ is een kortere YA thriller dan Chinouk Thijssen normaal gesproken schrijft, maar het boek is even goed geschreven en bevat evenveel spanning als een normale novel zou moeten bevatten. De gebeurtenissen laten je even schrikken en je leeft mee met de personages die al deze gruwelijke dingen moeten meemaken.

Voorspelbaar?

Omdat er op de achterkant van het boek in de flaptekst al een hoop over het boek uitgelegd staat, valt het eerste deel van het verhaal deels te voorspellen. Je weet namelijk al dat er een groep oudere jongens binnenkomt. Daarna wordt het echter moeilijk om nog in te zien wat er gaat gebeuren. Het verhaal is zo geschreven dat er uit elke hoekje van de kamer iets kan komen zonder dat de lezer of de personen in het boek dat hadden overzien.

Mijn mening en raad ik het boek aan?

Dit boek raad ik aan. Het is een read voor als je weinig tijd hebt, maar toch een mooi verhaal wilt lezen. Ik heb dit boek in een middagje uitgelezen zonder een pauze te nemen. Dat lukt ook makkelijk met 100 bladzijden.
Ik vond dit boek een leuke korte afwisseling tussen de fantasyboeken die ik op dit moment veel lees. Zoals al eerder benoemd was, vond ik het begin erg voorspelbaar, maar de gebeurtenissen waren spannend genoeg om dit weer te neutraliseren. Het tweede deel van het boek valt daarnaast dus ook niet te voorspellen en je raakt benieuwd naar de andere dingen die er komen gaan.
De gebeurtenissen in het boek volgden elkaar snel genoeg op om de spanning vast te houden en zo het boek in één sessie uit te lezen.

Om alles nog een keer samen te vatten: Het boek was spannend met veel gebeurtenissen, maar een groot deel was al wel voorspelbaar als je de flaptekst goed had gelezen. Kortom, ik geef ‘Gegijzeld’ 3 van de 5 sterren!

Mijn info 🙂