Geloof me (Shatter Me, #6.5)Geloof me by Tahereh Mafi
My rating: 3 of 5 stars

Geloof me, door Tahereh Mafi, is een boek dat een einde maakt aan de "Shatter Me" serie. Na heel veel novels en novella's eindigt het verhaal van Juliëtte hier. Maar wat vond ik nou van dat einde?

Aan het einde van Verbeeld me, het boek wat voor Geloof me uitkomt, lezen we over de verloving tussen Warner en Juliëtte. Geloof me staat dan ook volledig in het teken van deze verloving. Ik vond het boek best wel leuk, omdat er een hoog gehalte feel-good in zat. Het was aan de andere kant wel jammer dat er niet heel veel diepgang in de personages zat, waar Mafi normaal gesproken wel veel energie in steekt. Ook miste ik de poëtische taal die Tahereh Mafi veel gebruikt een beetje. Echter, er waren niet alleen minpuntjes aan dit boek. Het verhaal maakte me ontzettend vrolijk. Het einde van de "Shatter Me" serie had niet vrediger en vrolijker gekund dan dit! (ten minste, voor Warner en Juliëtte).

Ik had stiekem gehoopt dat ik ook wat meer van de andere personages te horen zou krijgen, of ten minste wat meer stukjes uit verschillende perspectieven. Dit boekje is namelijk alleen geschreven vanuit Warners perspectief. De afsluiters van de andere karakters, zoals Kenji, Castle, Nazeera, Winston, Brendan, Adam en James, blijven vooralsnog onduidelijk. Maar het is allemaal oké! Ik hield ontzettend veel van deze serie en de karakters die er in voorkomen en kan stiekem niet wachten om de serie binnenkort weer opnieuw te lezen!

View all my reviews