School/creativiteit

5 apps die je productiviteit kunnen verbeteren! (100% free)

Het schooljaar is in volle gang en ik kan me zo voorstellen dat veel leerlingen baat hebben bij wat meer focus. Ik ben daar ook een van. En om je een beetje op gang te helpen, heb ik 5 apps die je daarbij kunnen helpen!

1 - Forest

De eerste app in deze reeks is een app die je kan helpen bij het focussen. In de app Forest kan je door middel van een tijd aangeven hoe lang je je wilt focussen. Dit kan variëren van 10 minuten tot 2 uur! In die tijd dat je je moet focussen wordt er een plant geplant en moet het groeien. De app Forest zorgt er ook voor dat je in de tijd die jij hebt geselecteerd niet naar andere apps kan switchen, zodat je ook niet afgeleid wordt op je telefoon. Switch je wel? Dan gaat de plant die je hebt geplant dood en krijg je een dorre boom/plant in je ‘forest’.

In de app kun je je dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse statistieken bekijken en zie je op een plattegrondje hoeveel gezonde en hoeveel dorre bomen je hebt geplant. Daarnaast verdien je bij elke focustijd muntjes waarmee je nieuwe soorten planten kunt kopen!

2 - Notion

De tweede app in dit lijstje, Notion. Het is een app waarin je heel veel kan doen. Van lijstjes bijhouden, tot een agenda. Of je kunt het simpelweg gebruiken om je uitgaven bij te houden of om je huiswerk in te plannen.

In Notion maak je net zoals in Todoist binnen je account pagina’s aan. Binnen die pagina’s kun je weer sub-pagina’s maken en ga zo maar door. In de app zelf heb je heel veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld templates van de app zelf gebruiken of er zelf helemaal op los gaan en je eigen stijl ontwikkelen. Hieronder zijn een paar functies van Notion benoemd:

  • Kalenderfunctie
  • Reference functie. (Je kunt linkjes creëren die je naar een andere pagina brengen)
  • To-do lijstjes
  • Uitgaven tracker
  • Habit tracker
  • Enz…

3 - Todoist

Todoist is een hele handige app om je to-do lijstje bij te houden. Je kunt gemakkelijk verschillende mappen maken met to-do’s met verschillende doelen. Binnen die mapjes kun je je taken ook nog weer onderverdelen en een deadline geven. Kortom, een hele handige mini-agenda voor dagelijkse to-do’s. Of om bijvoorbeeld een project vol taken te organiseren!

4 - Google Calendar

Iedereen heeft vast wel gehoord van Google Calendar. Je kunt er heel gemakkelijk je agenda inzetten. De gebeurtenissen die je invult kun je een duur geven waardoor je een heel goed overzicht over de tijd in je dag krijgt. Daarnaast is er een functie waarmee je herinneringen kan instellen. Je krijgt dan een bepaalde tijd voor je iets moet doen een melding op je telefoon of laptop, dat je die taak moet doen.

5 - Pocket

Pocket is een app die wel in dit rijtje past, maar een totaal andere functie heet. Met Pocket kun je websites opslaan om ze later nog een keer te gebruiken en te bekijken. Deze app kun je een beetje vergelijken met de ‘later bekijken’ functie van YouTube en kan je heel erg helpen als je voor een schoolverslag heel veel tabs hebt open staan!

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben en ik wens jullie heel veel succes met leren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *