Schrijven/boeken

25 Young Adult boekverfilmingen en waar je ze kunt kijken!

Ben jij ook zo’n fan van Young Adult boeken, maar heb je nooit een idee wat je nou moet gaan kijken op een filmavond of gewoon voor de leuk? Hieronder 20!! Young Adult boekverfilmingen waar je helemaal ingezogen wordt!

De Classics
Er zijn natuurlijk altijd van die films die ie-de-reen wel een keer gezien heeft. Dit zijn ze als je praat over Young Adult boekverfilmingen:

Non-fictie verfilmingen
Sommige mensen zijn van fan een goede dystopie, terwijl anderen juist de voorkeur geven aan non-fictie. Als jij de tweede persoon bent, zijn hier wat films die jij moet kijken!

Een historische twist
Er zijn meerdere historische boeken verfilmd, maar daar springen deze toch echt wel uit!

Dystopische must-watches
Dit zijn échte films met spanning en sensatie in een andere wereld die je niet kent. Voor mensen die houden van dit soort boeken en een keer een film willen bekijken, zijn dit een paar aanraders!

Van eigen bodem
Naast alle buitenlandse films die in dit lijstje staan, zijn er natuurlijk ook allemaal Young Adult boekverfilmingen uit Nederland en het is zeker de moeite waard om die te bekijken! (deze auteurs hebben vele verfilmingen! Allemaal de moeite waard).

Welke films komen er mogelijk nog?
Onder dit kopje staan een paar Young Adult boeken die mogelijk verfilmd gaan worden!

  • The Ballad Of Songbirds And Snakes, Suzanne Collins
  • The Selection, Kiera Cass
  • Fataal Spel, Chinouk Thijssen
  • Chaos Walking (The Knife Of Never Letting Go), Patrick Ness

Dus, voor iedereen zit er wel wat tussen. Ik zou zeggen: Plof op de bank, zet een leuke Young Adult film op en genieten maar!! Of lees natuurlijk de boeken van de films die je hebt gezien en van denkt: hé, ik wist niet dat daar oorspronkelijk een boek over geschreven is?!

Veel kijkplezier!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *