Mijn doel is om in 2021 minimaal 35 boeken te lezen. Daarnaast heb ik een lijstje gemaakt met boeken die ik sowieso gelezen wil hebben in 2021. Dit lijstje heet de ’21 books in 2021′ en daar gaat dit artikel over!
In dit artikel ga ik elk boek van mijn lijstje bij langs om mijn verwachtingen ervan uit te spreken of te vertellen waarom ik nou dát boek heb gekozen.
Omdat ik er ook al een paar heb gerecenseerd, kun je hier ook de linkjes daarnaartoe vinden met de sterrenbeoordeling!

Hierboven als cover-image zijn de 21 boeken te zien! Let’s dive right into them :).

Bloed en beenderen - Tomi Adeyemi

Al een tijdje kijk ik uit naar het lezen van dit boek. Ik heb via Spotify een klein stukje kunnen luisteren in het Engels en vond het boek heel bijzonder. Verder dan 20% ben ik echter nooit gekomen.
Van ‘Bloed en Beenderen’ verwacht ik een origineel verhaal dat je vastgrijpt en je meeneemt naar een andere wereld. Ik denk dat dit boek van Tomi Adeyemi heel gaaf gaat zijn!

Everything, Everything - Nicola Yoon

‘Everything Everything’ is het Engelse boek over een meisje dat allergisch is voor de buitenwereld. Op de een of andere manier krijg ik van de cover een beetje de vibes van ‘De Geur van Groen’ van Pamela Sharon. Maar ik denk dat dit boek wel wat anders in elkaar zit. Omdat het een Engels boek is, kijk ik er wel een klein beetje tegenop, maar ik denk dat ik daar snel genoeg overheen ben als ik eenmaal begin met lezen.
Van ‘Everything Everything’ verwacht ik net zoals hierboven een origineel verhaal met veel plotwendingen en een verhaal over iets dat je raakt. Kortom, ik ben erg benieuwd!

Hof van Zilveren Vlammen - Sarah J. Maas

Yesyes, het nieuwe boek van Sarah J. Maas in de ‘Hof van Doorns en Rozen-serie’. Ik heb de serie gelezen en heb er een wat gemengde mening over. Het plot zelf is écht heel goed, maar in de boeken zit amper diversiteit en dat vind ik heel erg jammer.
Ondanks de deels negatieve mening, ben ik erg benieuwd naar dit boek! Ik kijk ernaar uit om opnieuw in de wereld van Feyre en Rhys te stappen en alles opnieuw te beleven. Vooral de stad van het licht: Velaris.
Stiekem hoop ik dat dit boek al mijn negatieve meningen te niet zal slaan en ver boven mijn verwachtingen gaat zijn. We zullen zien! Klik hier voor de recensie van ‘Een hof van Doorns en Rozen’.

Een van ons liegt - Karen M. McManus

Om eerlijk te zijn was dit boek een beetje een opvullertje voor mijn lijst. Ik heb niet echt een goede reden waarom ik dit boek zo graag wil lezen.
Wel is ‘Een van ons liegt’ een geliefd boek op Instagram. Daarom ben ik vooral erg nieuwsgierig! Wat ik van dit boek moet verwachten weet ik niet precies, maar mijn verwachtingen zijn wel hoog. Dit is zo, omdat het boek op social media best hoog geprijsd wordt. Als ik het boek ga lezen houd ik jullie op de hoogte!

Toxine - Rani de Vadder

De auteur van dit boek volg ik op Instagram en heb ik een tijdje geleden mogen interviewen. Rani de Vadder heeft mij heel erg nieuwsgierig doen maken naar haar boek en ik vond dat het tijd was om deze in 2021 te lezen!
Eerlijk gezegd weet ik niet precies wat ik van ‘Toxine’ moet verwachten. Ik denk dat ik er blanco in ga. Wel verwacht ik iets met slangen en een mooi fantasierijk verhaal!

Verbeeld me - Tahereh Mafi

Wát ben ik een fan van deze serie. De ‘Touching Juliette’ serie is een serie die ik vorig jaar zomer heb gelezen. Het eerste deel ‘Vrees me’ had ik al langer in mijn bezit, maar ik was er nooit aan toegekomen om er echt in te beginnen. (Waarschijnlijk omdat het aantal bladzijden me wat afschrikte).
Toch ben ik heel blij dat ik ben begonnen aan de serie! Het is nu een van mijn favorieten en ik kan me niet meer voorstellen dat ik eerst heb overwogen om het eerste boek maar te laten liggen.
Niet iedereen vindt deze serie goed, maar ik ben fan! Van dit boek verwacht ik dan ook een spetterend einde van de serie.

De Glazen Troon - Sarah J. Maas

Het tweede boek van Sarah J. Maas in dit lijstje! De glazen troon is een serie die ik sinds ik hem ben tegengekomen op TikTok, erg graag wil lezen. Ik heb er alleen nog geen tijd voor gehad!
En daarom staat het boek dus in mijn lijstje. Van dit boek verwacht ik veel spanning en een goed plot met veel plottwists erin. Omdat veel mensen erg positief praten over deze serie, heb ik aardig hoge verwachtingen. We gaan zien of Sarah J. Maas deze kan vervullen!

Cinder & Ella - Kelly Oram

‘Cinder en Ella’ heb ik onlangs gewonnen bij een giveaway winactie en daarom staat het boek op mijn lijstje. Om eerlijk te zijn ben ik niet zo van de romantische boeken en ik weet dan ook niet zeker of ik deze nog wel wil lezen of dat ik hem nog maar even op mijn plank laat staan. Wie weet!

Het programma - Suzanne Young

Voor een kleine prijs heb ik dit boek in hardcover (!!) kunnen bemachtigen. En ik vond het zonde om hem zo lang ongelezen te laten staan.
‘Het Programma’ lijkt mij heel intrigerend en een eye-opener. Ik hoop dat er veel spanning in zit en dat ik écht in het boek meegenomen ga worden. Het verhaal lijkt mij in ieder geval heel bijzonder en ik kijk ernaar uit om het te lezen!!

Een vloek zo eenzaam - Brigid Kemmerer

In één zin te verwoorden: IK BEN ZO ONZETTEND BENIEUWD!

De vloek die al zo lang teistert en opeens komt er iemand in jouw wereld. Ik denk dat ik dit boek heel erg leuk ga vinden. Niet alleen omdat Instagram dit boek vaak aanraad, maar ook omdat ik denk dat dit boek bij de boeken past die ik normaal gesproken lees. Een beetje magie, veel spanning, wat humor en een vleugje liefde. Daarnaast ziet de cover er ook heel goed uit!
Ik heb wel wat hoge verwachtingen van dit boek, maar we zullen zien welke er ook echt uit zullen komen!

Als doden spreken - Mel Hartman

Vorig jaar mocht ik ‘Als doden dromen’ recenseren en ik ben sindsdien een fan van de serie van Mel Hartman. De twee parallele werelden en de magie die in dit boek komt kijken, vind ik heel bijzonder. De droomwezens en mensen die door elkaar in de samenleving kunnen leven, zijn uniek. Ik moet wel zeggen dat de serie niet mijn all-time favourite is, maar toch ben ik benieuwd hoe het volgende deel van deze serie is!

Voorbij het Wederwoud - Valentijn Ringelberg

Dit fantasierijke verhaal is een must-read. Ik deed met dit boek van Valentijn Ringelberg mee aan een leesclub en heb er erg van genoten. De namen zijn soms nog wel wat ingewikkeld, maar het verhaal is erg leuk!! Je weet niet goed wie je kan vertrouwen en het is elke keer weer een nieuw avontuur als er een nieuw wezen wordt geïntroduceerd!
Een recensie van ‘Voorbij het Wederwoud’ volgt binnenkort op mijn blog!! Want wat vond ik van Céli en Phaun?

Cinder - Marissa Meyer

De Lunar Chronicles is een serie die ik al heel lang graag wil lezen. Via de bieb heb ik de eerste twee delen weten te bemachtigen voor maar een hele kleine prijs. Het was heel gaaf! Door een vriendin ben ik begonnen met lezen en ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan!
De sprookjes waarop deze boeken zijn gebaseerd lijken heel cliché, maar Marissa Meyer weet er een hele leuke draai aan te geven!
Klik hier voor mijn volledige recensie van ‘Cinder’.

Scarlet - Marissa Meyer

Scarlet, het Franse meisje met een oma die in het leger zat. Scarlet is gebaseerd op roodkapje en dat herken je gelijk aan een personage die om de hoek komt kijken: Wolf. En een vermiste oma.
Een vriendin van mij vond dit deel het leukste, dus ik was nieuwsgierig of dit ook voor mij geld. Tot nu toe is dat niet zo, maar dat betekent niet dat ik dit boek niet leuk vond!
Mijn verwachtingen over de spanning en liefde zijn denk ik zo goed als overtroffen! Overmorgen kun je de recensie lezen. Voor nu, klik hier om de recensie van het eerste deel ‘Cinder’ te lezen.

Cress - Marissa Meyer

Op de ochtend dat ik dit artikel schrijf, heb ik Cress net uitgelezen. En ik ben sprakeloos. Ik vond het einde van het boek niet heel verrassend, maar alle gebeurtenissen in het boek vond ik prachtig!! Ik ga niet te veel informatie weggeven, omdat ik niet weet of mensen deze serie nog willen gaan lezen, maar ik wil wel zeggen dat de spanning en actie in dit boek mij echt hebben vermaakt! 
Mijn favoriete personage op dit moment is Iko, de androïde, maar ik vind Carswell Thorne en Cress ook wel leuk! Ik ben vooral benieuwd naar het boek hieronder!
Klik hier voor de recensie van het eerste deel: ‘Cinder’

Levana, Marissa Meyer

De antagonist in de ‘Lunar Chronicles’, de gevreesde koningin van Luna: Levana. Zoals hierboven is verteld, heb ik vanochtend ‘Cress’ uitgelezen en ga ik zo meteen beginnen in ‘Levana’. In dit tussendeel verwacht ik dat ik een andere kijk op Levana ga hebben. Ik verwacht stiekem dat ze vroeger gewoon een normaal aardig meisje was. Ik ben benieuwd of ik er achter ga komen waarom Levana zo kwaadaardig is geworden en waarom ze de Aarde zo graag in haar macht wil hebben.
Nieuwsgierig? Lees hier mijn recensie van ‘Cinder’, het eerste deel in de serie.

Winter, Marissa Meyer

In ‘Cress’ heb ik al heel eventjes mogen kennismaken met Winter, de maanprinses. Voor zover ik haar nu ken, is ze een heel bijzonder meisje. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar haar leven als Lunar en hoop een heel gaaf einde te lezen van de Lunar Chronicles. (en dat vind ik stiekem ook best jammer. De serie had van mij nog eeuwen mogen doorgaan). Ik hoop dat mijn verwachtingen van Winter uitkomen en dat ik ze zichzelf blijft zoals ik haar in die ene scène heb mogen meemaken. Ik heb heel erg veel zin om dit boek, gebaseerd op Sneeuwwitje, te mogen lezen!
Lees hier de recensie van ‘Cinder’!

Alle Sterren - Marissa Meyer

De ‘Lunar Chronicles’ komt met dit boekje echt op een eind en stiekem vind ik dat best wel jammer. Mijn verwachtingen voor ‘Alle sterren’ zijn dat ik dit een echte mooie afsluiting is van de boeken. In ‘Alle sterren’ zitten allemaal verhalen over de personages om ze beter te leren kennen. Ik ben heel erg benieuwd naar de verhalen!! Ik ben heel nieuwsgierig naar wat ze allemaal hebben meegemaakt voordat hun avontuur in de ‘Lunar Chronicles’ begon en hoe ze daarvoor leefden. Stiekem vooral naar het leven van Cress en Carswell Thorne! (Of van Iko).
Via hier kun je mijn recensie van het eerste deel ‘Cinder’ lezen!

Het Hart van de Adelaar - Emmelie Arents

Een boek met vele plotwendingen en veel spanning. Daarnaast heeft het ook magie en een dosis liefde die het boek heel mooi maakt! Veel woorden heb ik niet voor dit boek. Ik heb er erg van genoten en bewonder Emmelie Arents in het beschrijven van de magie die in het boek is gebruikt. Het is origineel!
Ook een soortgelijk verhaal had ik nog nooit gelezen. Ik vind heel knap hoe het verhaal in elkaar zit.
Lees de volledige recensie van ‘Het Hart van de Adelaar’ hier!

Leaving Wishville - Mel Torrefranca

Een van de eerste boeken van 2021 die ik heb gelezen én de eerste Engelse van dit jaar.
Mel Torrefanca is een jonge auteur uit de VS die ik sinds het begin van haar schrijfcarrière volg. Ik heb haar gevolgd in het schrijfproces van Leaving Wishville door middel van social media. Daarom vond ik dat ik het boek een keer moest lezen. Voordat ik het boek bestelde via Amazon, heb ik een paar keer de boektrailer gekeken. Die was heel gaaf!
Met hoge verwachtingen ging ik het boek in en ik kan zeggen dat ‘Leaving Wishville’ die zeker heeft overtroffen!
Het verhaal over Benji heeft me geraakt en nieuwe inzichten gegeven. Vooral het laatste stukje vond ik heel bijzonder!

Midnight Sun - Stephenie Meyer

Twilight is terug!! En dat met het hele verhaal in Edwards perspectief!
De boekenserie van Stephenie Meyer staat hier gelezen op de boekenplank. In het begin was ik niet zo’n fan van vampiers, maar toch heb ik erg van de serie genoten. De iconic boeken hebben nu een verhaal uit een ander perspectief: dat van Edward.
Ik ben op dit moment niet de grootste fan van de serie, maar ik ben toch heel erg benieuwd hoe Edward het verhaal heeft meegemaakt!
Lees hier mijn recensie van Twilight!

mijn info 🙂

Dit vind je misschien ook leuk